KURT DE TAEYE

World champion natural bodybuilding

“Sanas is tot nu toe het enige merk dat aan mijn eisen voldoet.”

kurt_de_taeye_hoofd“Een zoektocht naar een juiste sport, een passie voor de esthetiek van het menselijk lichaam, mijn jeugdidool Sylvester Stallone en beginnende complexen als puber. Samen zorgen deze factoren ervoor dat ik als 16-jarige de eerste stappen zette in de fitnesswereld. Dit gebeurde in 1990 in een zaaltje in Evergem, Vlaanderen. Al gauw werd ontdekt dat ik over de nodige genetische aanleg beschikte. Kort daarna deed ik mee aan mijn eerste wedstrijd, weliswaar zonder dat mijn ouders ervan wisten. Ik werd tweede in mijn reeks.

Dopingvrij

De 10 jaar erna deed ik regelmatig mee aan wedstrijden van NCOBB (Natural Contest Organisation Bodybuilding Belgium). In deze federatie is het gebruik van doping absoluut verboden. De atleten worden dan ook regelmatig gecontroleerd. Ik eindigde meestal tweede en om demotivatie te voorkomen stopte ik even met wedstrijden. Ik bleef wel trainen en voltooide ondertussen mijn studie kinesitherapie, waardoor ik waardevolle kennis kreeg van de bouw van het menselijk lichaam.

 Prijzenregen

Vanaf 2008 deed ik weer wedstrijden. En met succes! Na enkele overwinningen in mijn eigen reeks (seniors 85kg) won ik ook voor het eerst een overall titel. In 2010 stapte ik over naar een andere federatie, de IFBB, waar ik toen samen met Tom Waes als een van de weinige atleten dopingvrij op het podium stond.

Na enkele teleurstellingen werd 2013 een jaar zonder wedstrijden, maar 2014 was allesbehalve teleurstellend. Ik ging terug naar mijn oude federatie NCOBB. Daar behaalde ik de Belgische titel, een tweede Europese plaats en vooral de wereldtitel bij de Masters I.

Blij met Sanas

Kurt de Taeye SanasIk ben van mening dat, naast goede voeding voeding en training, supplementen heel belangrijk zijn. Na enkele omzwervingen bij andere merken heb ik in 2015 gekozen voor Sanas. Zij zijn tot op heden het enige merk dat volledig aan mijn wensen voldoet. Veel belangrijker dan de smaak of het mooie etiket zijn de juiste hoeveelheden en hoge kwaliteit van de producten. Nu heeft Sanas heerlijke smaken, maar ze geven me ook de kans om alles apart te bestellen. Zo kan ik zelf mijn ideale samenstelling bepalen. Bodybuilding blijft immers een zoektocht naar de perfectie.

Gevormd door de sport

De sport heeft me heel wat bijgeleerd en bijgebracht. Het is mijn toeverlaat in geluk en verdriet, in goede en slechte dagen. Net zoals een huwelijk is het een overeenkomst voor de rest van je leven. Na 25 jaar trainen heeft de sport ervoor gezorgd dat ik degene geworden ben die ik vandaag ben.”

Sanas sportvoeding en voedingssupplementen; mild voor maag en darmen. Ontwikkeld door ervaren wetenschappers. De keus van WorldPro Cycling Team Lotto Soudal en vele andere internationale sportprofessionals in krachtsport en duursport!