Recept voor gezonde, romige en lang vullende groene smoothie!

Ik ben fan van de groene smoothie, daar ben ik jaren terug al mee gestart. Voor mij is het een mooie en gezonde manier om de dag mee te beginnen.

De vezels en vitaminen in groene smoothies zijn gewoon goed voor me, daar ben ik van overtuigd.

Maar zo’n groene smoothie op basis van water vind ik toch wat waterig 🙂 Ook vult het mijn maag iets te weinig; deze man heeft meer nodig om er een tijdje tegen te kunnen! Nu heb ik een manier gevonden om mijn groene shake nog voedzamer en effectiever te maken. Ik deel het graag met je.

Dit is mijn recept voor een heerlijk romige groene smoothie:

1 banaan (mag best een overrijpe zijn)
1 appel, in stukjes (ik schil ‘m niet, geeft weer extra vezels)

4 handjes boerenkool (je kunt ook spinazie gebruiken)
2 scheppen Proteïne poeder. Ik gebruik de Sanas Super Proteïne en
heb op dit moment de smaak
Vanille in mijn keukenkast staan. Die geeft
echt die heerlijke vanille smaak, is romig en mooi van structuur.
350 ml water (mag ook iets meer zijn, afhankelijk van de dikte die je prettig vindt)

Alles stevig mixen in de blender zodat er een mooie schuimlaag op komt en je hebt een heerlijk romige groene smoothie. Dit recept is ruim voldoende voor 2 grote glazen.

Wat krijg je allemaal binnen als je deze smoothie maakt?

Je kunt natuurlijk ook andere groenten of fruit gebruiken, maar dit is wat je allemaal binnen krijgt als je bovenstaand recept volgt:

Banaan geeft snel energie

De rijpe banaan geeft je snel energie vanwege het hoge suikergehalte. Wist je dat het suikergehalte van een rijpende banaan kan stijgen van 1% naar meer dan 20%? Hierdoor bevat de banaan relatief veel calorieën, vergeleken met andere fruitsoorten. Maar de vezels (ja die zitten er ook in!) in bananen geven je een vol gevoel en zijn niet dik makend. Bovendien zijn ze goed voor je darmflora en stoelgang.

Appels voor je vochtbalans

Appels bevatten dan weer weinig calorieën. Er zit niet zo veel vitamine C in, maar wel veel voedingsvezels en kalium. Kalium regelt onder andere de vochtbalans in je lichaam. Je houdt dus minder vocht vast als je regelmatig een appeltje eet. Daarnaast heeft kalium een verlagend effect op je bloeddruk.

Boerenkool voor sterke botten

Boerenkool is rijk aan calcium, antioxidanten, vezels en gezonde vetten. Daarnaast zit het vol vitamines en mineralen. Het is zeer rijk aan vitamine K, wat goed is voor mijn botten. Dankzij de omega 3 en omega 6 vetzuren en kalium in boerenkool draagt het tevens bij aan een gezond hart. Ook spinazie zit bomvol vezels, vitamines en mineralen. Eet het wel zo vers mogelijk.

Vezels als brandstof

Vezels zijn belangrijk voor je spijsvertering; ze vullen je maag en zetten je maag en darmen lekker aan de gang. Daarnaast zorgen ze ervoor dat wat je eet langzaam wordt omgezet in brandstof, in plaats van dat het wordt opgeslagen als vet.

Eiwitten zodat ik er lang op kan teren

Sanas Super Proteïne zorgt voor het onderhoud en behoud van mijn spieren. Het bevat alle essentiële en niet essentiële ainozuren, in een hoge concentratie. Ook is een vitamine- en mineralencomplex toegevoegd voor een optimale opname. Dit product is een ideale maaltijdvervanger. Het geeft die heerlijke romige touch aan mijn smoothie, zorgt ervoor dat-ie echt mijn maag vult én geeft het die lekkere vanille smaak.

Probeer het!

De combinatie van vezels en voedingsstoffen in de groenten en fruit met de eiwit-bouwstenen uit de Super Proteïne maken deze groene smoothie tot een zeer gezonde en goed vullende superdrank. Probeer het eens!

 

Willem de Jonge
eigenaar Joos Sportvoeding en importeur van Sanas sportvoeding en supplementen

 

 

bronnen: mens-en-gezondheid.infonu.nl, eetgoedvoeljegoed.nl, dokterdokter.nl, voedingscentrum.nl