WaowDeals Pro Cycling

De ploeg van Marianne Vos weet dat de juiste (sport)voeding het verschil maakt. Inge van der Heijden en Sabrina Stultiens delen hier hun ervaringen met SANAS.

 

SABRINA STULTIENS

“Met name tijdens trainingen kies ik voor de Endurance Bars van Sanas. De smaken Salty Caramel en Salty Peanut zijn daarbij m’n favoriet. Het zijn fijne repen – zoet, zout, precies goed – die je gemakkelijk kunt eten. Ze rollen niet op als een kauwgombal, als je begrijpt wat ik bedoel. En buiten dat zijn de repen gewoon functioneel. Tijdens een duurtraining – de naam Endurance Bar zegt het eigenlijk al… – krijgt je WaowDeals Pro Cycling over Sanas Sportvoedinglichaam voldoende koolhydraten en blijft de glycogeenvoorraad op peil. In of net voor de koers neem ik de Endurance Bar soms ook, maar vaker nog kies ik daar voor de Fruit Bar. Die hapt snel weg en geeft je 30 gram hoogwaardige koolhydraten die het lichaam heel snel opneemt. Na afloop van een wedstrijd neem ik de Power Crunch, een herstelreep met koek- en creamsmaak. Dankzij het hoge proteïnegehalte, ongeveer een derde bestaat uit eiwitten, onderhoud je je spieren meteen na de inspanning. Soms neem ik zo’n reep ook bij een lange reis.”

 

INGE VAN DER HEIJDEN

“De Energy Gels neem ik standaard mee in de zak bij een koers. Ik gebruik er altijd eentje in de finale, in het laatste kwartier. Op dat moment kan je lichaam nog snel een goede energieboost gebruiken. Je bent net iets geconcentreerder in de fase waarin de prijzen worden verdeeld. Met dat beetje extra energie kun je mogelijk een trap meer geven en nog beter werk voor je ploeg verrichten. Het liefst neem ik trouwens de colasmaak. Die is niet slap, je proeft echt de lekkere smaak van cola. Voordat ik het gelletje neem drink ik een paar slokken en daarna nog een paar, zodat het lichaam de gel goed kan opnemen. Na afloop van een wedstrijd pak ik een herstelshake. Vroeger was ik daar nooit zo van, gewoon omdat shakes me te machtig waren. Bij de shakes van Sanas is dat niet het geval. Ik neem ze graag. Als er een dag later weer een koers is, dan merk je dat je er dankzij iets beter spierherstel weer klaar voor bent.”

 

waowdeals pro cycling neemt sanas sportvoeding af